Стельмах: Долар незабаром піде донизу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стельмах: Долар незабаром піде донизу

Валюта
18742
Глава Національного банку Володимир Стельмах припускає зміцнення курсу гривні. Про це він повідомив журналістам.
"Повинен затриматися (при курсі на рівні 7,50 гривні за долар), а потім піти донизу (до рівня менш 7,50 гривні за долар). Такі є можливості", - сказав він.
Серед факторів, що затримують курсову стабілізацію на міжбанківському валютному ринку, Стельмах назвав помірність експортерів від продажу валютного виторгу.
"Ті, хто має валютний виторг, притримують її виведення на ринок і продаж. Адже забрали правило обов'язкового продажу (валютного виторгу експортерами). Тепер вони притримують продаж валюти. Близько 9 мільярдів доларів. Якби вони були на ринку, там не було б ніяких проблем", - сказав він.
Раніше Нацбанк заявляв про можливу ініціативу з відновлення вимоги про обов'язковий продаж валютного виторгу експортерами.
Нагадаємо, що при розгляді 31 жовтня законопроекту про першочергові антикризові заходи Верховна рада відмовилася надати Національному банку право введення вимоги з продажу частини валютного виторгу експортерами і не включила в остаточну редакцію антикризового закону норму про таке право НБУ.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас