Аналітики очікують, що рецесія у розвинених країнах протриває до кінця 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики очікують, що рецесія у розвинених країнах протриває до кінця 2009 року

Казна та Політика
466
Рецесія в розвинених економіках світу, швидше за все, протриває як мінімум до кінця 2009 року, прогнозують аналітики, опитані Reuters.
Зокрема, ВВП США - найбільшої світової економіки - імовірно, буде падати протягом чотирьох кварталів підряд, що стало б найбільш тривалим зниженням з 1947 року. Падіння в четвертому кварталі поточного року може скласти 4,3% у річному вирахуванні, тоді як ще місяць тому консенсус-прогноз передбачав 3-процентне зниження. "Це буде найбільш тривалою, якщо не найбільшою, рецесією за весь післявоєнний період", - вважає аналітик Wells Fargo Скотт Андерсон.
ВВП Великобританії в VI кварталі 2008 року може впасти більше, ніж на прогнозовані зараз 0,8%, і зниження протриває як мінімум до вересня 2009 року, а зростання в IV кварталі майбутнього року буде вкрай незначним, вважають аналітики. "Перспективи економіки Великобританії похмурі, там уже починається досить важка рецесія", - вважає аналітик Citi Майкл Сондерс.
Для зони євро експерти прогнозують скорочення економіки на 0,5% в IV кварталі 2008 року в порівнянні з попереднім прогнозом, що передбачав падіння на 0,3%. ВВП єврозони, можливо, буде знижуватися аж до четвертого кварталу майбутнього року.
Що стосується облікових ставок провідних центробанків, вони будуть продовжувати прагнути до нуля, пророкують спостерігачі. За прогнозами, імовірність обнуління базової ставки в США становить 90%, у Великобританії - 50%, у Японії - 40% і єврозоні - 25%. Зокрема, аналітики очікують, що Європейський Центробанк найближчим часом знизить ставку до 1,5% річних з 2,5%, а ФРС США на наступному тижні знизить ставку до 0,5% з 1%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас