Шведські автовиробники отримають від уряду 2,9 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведські автовиробники отримають від уряду 2,9 млрд євро

140
Уряд Швеції оголосив про надання фінансової допомоги автовиробникам країни у розмірі 28 млрд шведських крон (2,9 млрд євро). Урядовий план включає виділення 20 млрд шведських крон (2,1 млрд євро) у вигляді кредитних гарантій і до 5 млрд шведських крон (528 млн євро) як позики автовиробникам, що зазнають труднощів.
Крім того, як передає Associated Press, 3 млрд шведських крон (317 млн євро) будуть спрямовані на науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи в автомобільній галузі.
Варто відзначити, що ще 4 грудня міністр промисловості Швеції Мод Олофссон повідомила, що уряд країни готовий підтримати національний автогігант Volvo Group і шведський машинобудівний концерн Saab AB. В той же час наголошувалося, що воно не має наміру купувати компанії.
Дана заява була зроблена після того, Volvo Group та Saab AB звернулися до уряду країни з проханням про надання фінансової допомоги в світлі труднощів, які випробовують їх американські власники, - компанії Ford та General Motors.
Нагадаємо, що раніше сьогодні палата представників конгресу США схвалила пакет рятувальних заходів для американських автомобільних концернів General Motors, Ford та Chrysler у розмірі 14 млрд дол. Тепер документ повинен дістати схвалення в сенаті. Проте є побоювання, що сенатори можуть заблокувати його: частина сенаторів (в основному це республіканці) критично настроєні відносно автовиробників.
Тим часом, на думку експертів, документ все ж таки отримає "зелене світло", оскільки американський автопром створює близько 10% робочих місць в США і, якщо держава не підтримає автогігантів, це приведе до серйозних проблем.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас