Саудівська Аравія скоротила видобуток нафти більш значно, ніж очікував ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія скоротила видобуток нафти більш значно, ніж очікував ринок

Енергетика
669
Саудівська Аравія, найбільший світовий експортер нафти, скоротила видобуток у листопаді більш значно, ніж прогнозували трейдери та аналітики, повідомило агентство Bloomberg.
Обсяг видобутку нафти Саудівською Аравією минулого місяця склав 8,493 млн барелів на добу (б/д), повідомив міністр нафти країни Алі аль-Наїмі.
Це на 287 тис. б/д нижче від прогнозу Міжнародного енергетичного агентства. Квота Саудівської Аравії в ОПЕК передбачає видобуток 8,477 млн б/д.
За словами А.аль-Наїмі, обсяг нафти, що видобувається країною, "повністю" відповідає її квоті в ОПЕК.
Представники країн-учасниць організації зберуться 17 грудня в Орані для обговорення можливої зміни обсягів видобутку. А.аль-Наїмі відмовився коментувати подальшу політику ОПЕК.
Листопадові дані ОПЕК свідчать про те, що обсяг нафти, що добувається організацією, значно перевищує квоти, погоджені на жовтневому засіданні, коли було ухвалено рішення про скорочення видобутку на 1,5 млн б/д.
За даними Platts, без урахування Іраку, на який не поширюються виробничі квоти, і Індонезії, що залишає ОПЕК наприкінці року, видобуток картелю минулого місяця впав на 950 тис. б/д і склав 28,16 млн б/д.
Таким чином, 11 країнам ОПЕК необхідно скоротити видобуток ще на 852 тис. б/д для того, щоб дотриматись рівня квоти, введеного у листопаді - 27,3 млн б/д.
Вартість січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI виросла під час електронних торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) у четвер на $1,53 (3,5%) - до $45,05 за барель.
"Усі дивилися на Саудівську Аравію, вважаючи, що їй необхідно зробити щось, інакше можна чекати подальшого падіння ціни нафти, - говорить Ехсан Уль-Хак з JBC Energy Gmb у Відні. - Зараз країна може сказати, що повністю виконує умови".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас