Тимчасовий адміністратор ПІБ підтвердив зрив домовленостей з інвестором банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасовий адміністратор ПІБ підтвердив зрив домовленостей з інвестором банку

Фондовий ринок
1857
Тимчасовий адміністратор Промінвестбанку (ПІБ, Київ) підтвердив зрив домовленостей з інвестором банку та анонсує нові кроки з виводу ПІБ із кризи.
"Завтра почуєте рішення", - сказав голова тимчасової адміністрації ПІБ, заступник голови Національного банку України (НБУ) Володимир Кротюк журналістам у четвер.
При цьому він не уточнив, якими саме будуть ці кроки.
НБУ з 7 жовтня ввів у Промінвестбанку тимчасову адміністрацію. Влада країни розглядала можливість фінансового оздоровлення банку за рахунок націоналізації або залучення приватного інвестора.
Однак 11 листопада голова тимчасової адміністрації банку, заступник голови НБУ Кротюк повідомив, що інвестором ПІБ стала австрійська холдингова компанія SLAV AG, співвласниками якої є брати Андрій і Сергій Клюєви, що придбала 68% акцій банку.
Спочатку нові стратегічні інвестори кредитно-фінансової установи взяли на себе зобов'язання до 25 листопада викупити акції додемісії банку на суму 900 млн грн, у результаті чого статутний капітал банку зросте до 1,1 млрд грн. Крім того, нові власники запланували до 5 грудня внести в банк депозит або надати субординований кредит на суму 3,6 млрд грн. Потім ці строки кілька разів переносилися.
Передбачалося, що у випадку виконання інвесторами всіх зобов'язань тимчасова адміністрація з ПІБ буде виведена. У протилежному випадку можливе повернення до питання про націоналізацію банку.
Як повідомлялося, днями голова НБУ Володимир Стельмах повідомив, що питання перспектив ПІБ повинно бути вирішено до середини січня-2009: до приїзду чергової місії МВФ.
"Ми, напевно, будемо виходити на другий етап, щоб була не капіталізація його, а рекапіталізація. Рекапіталізація викладена в законі про нейтралізацію фінансової кризи", - сказав Стельмах.
ЗАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк) засновано в 1992 році. За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2008 року за розміром загальних активів (27,651 млрд грн, або 3,66% сукупних активів банківської системи) Промінвестбанк посідав шосте місце серед 181 банку, що діяв у країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас