Порошенко та представники МВФ обговорили принципи економічного співробітництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко та представники МВФ обговорили принципи економічного співробітництва

597
Голова ради Національного банку України Петро Порошенко 10 грудня провів зустріч з представниками місії Фінансового департаменту МВФ, яка перебуває з візитом в Україні, повідомляє прес-служба П.Порошенка. Під час зустрічі були обговорені принципи економічного співробітництва. У ході діалогу сторони проаналізували перші результати антикризових заходів та висловили свої оцінки щодо їх ефективності та бачення подальших кроків.
Голова ради НБУ висловив переконання в тому, що для досягнення результативності дій серед першочергових заходів, які б сприяли стабілізації економічної ситуації в Україні, необхідним є покращення стану платіжного балансу, збільшення прозорості при наданні рефінансування банкам та формування "фонду безпеки" для надання допомоги людям, які втратили або втратять роботу внаслідок поширення негативного впливу кризи на економіку держави. П.Порошенко зазначив, що "за умов виконання цих кроків, негативні настрої як серед населення, так і серед суб"єктів господарювання вдасться вгамувати". Також, П.Порошенко та керівник місії Кріс Хемус дійшли згоди у питанні щодо необхідності удосконалення механізмів контролю, які потребують запровадження ефективно діючої системи запобіжних заходів Національного банку та розпорядників бюджету.
Крім того, в ході зустрічі сторони обговорили політичну ситуацію в Україні, обрання спікера та хід формування коаліції, яке наразі дає впевненість на стабільність в українській владі. П.Порошенко висловив впевненість, що тепер парламент держави має реальну можливість відновити працездатність та дієвіше долучитися до розробки другого етапу програми з протидії наслідкам кризи. У ході обговорення було відмічено, що факт політичної стабільності дає оптимістичний сигнал для всієї української фінансової системи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас