Німеччина звинуватила прем'єра Великобританії у "шпурлянні мільярдами" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина звинуватила прем'єра Великобританії у "шпурлянні мільярдами"

Кримінал
1057
Міністр фінансів Німеччини Пеєр Штайнбрук розкритикував політику прем'єр-міністра Британії Гордона Брауна, підсиливши напруженість перед початком європейських антикризових переговорів у Брюсселі.
Пеєр Штайнбрук заявив, що Браун "шпурляється мільярдами" і змусить ціле покоління розплачуватися за британські борги.
Із цією заявою він виступив у момент, коли лідери 27 держав Європейського союзу збираються в Брюсселі, щоб обговорити пропоновану програму розміром 200 млрд. євро, покликану зупинити економічний спад.
Раніше Штайнбрук звинувачував інших європейських лідерів у тому, що вони поводяться як "лемінги" (різновид хом'яків - ред.), позичаючи мільярди, щоб знижувати податки і збільшувати витрати. Його невдоволення підсилили спроби Брауна створити коаліцію, що зробила б тиск на Німеччину, вимагаючи слідувати прикладу інших держав.
Нагадаємо, у понеділок, 8 грудня британський прем'єр провів у Лондоні економічний саміт із президентом Франції Ніколя Саркозі і головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, на якому всі вони закликали до скоординованих зусиль з фінансово-бюджетного стимулювання економіки.
Німеччина вимагає, щоб у комюніке дводенного саміту ЄС, що почнеться в Брюсселі 11 листопада, було включено не тільки схвалення програми стимулювання економіки, але й пункти про фінансову дисципліну. У проекті заяви говориться, що довгострокова бюджетна стабільність "передбачає швидке повернення до зниження бюджетних дефіцитів, які тимчасово виросли".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас