Фондові індекси АТР ростуть у середу на новинах про допомогу автопрому США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси АТР ростуть у середу на новинах про допомогу автопрому США

Фондовий ринок
66
Азіатські акції дорожчають у середу четверту сесію поспіль на очікуваннях, що допомога автомобільним компаніям США і плани державного стимулювання підтримають зростання світової економіки, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, піднявся на 2,1% - до 86,26 пункту. Падіння з початку року становить 45%.
Японський індекс японський Nikkei 225 додав 2,6%, південнокорейський Kospi є лідером зростання в середу - 4%.
Ф'ючерси на американський індекс S&P 500 піднялися на 0,6%.
Демократична фракція Конгресу США і представники Білого дому погодили у вівторок основні параметри плану надання $15 млрд General Motors (GM) і Chrysler, що, як очікується, допоможе провідним автомобільним компаніям США вистояти в умовах кризи. У свою чергу GM й Chrysler повинні провести реструктуризацію. Раніше компанії заявляли, що їм буде потрібно як мінімум $14 млрд, щоб вирішити поточні проблеми з ліквідністю.
"Це кращий результат, про який ми хотіли б чути, - стверджує аналітик Чой Десік з HI Investment & Securities Co. у Сеулі. - Крах автовиробників у США міг бути катастрофою для реальної економіки і попиту на автомобілі".
Обсяги міжнародної торгівлі скоротяться в 2009 році - вперше більш ніж за 25 років - через уповільнення економічного зростання і падіння цін на сировину, прогнозує Всесвітній банк. Приріст світового ВВП у наступному році складе 0,9%, що є найслабкішим значенням цього показника за всю історію його виміру з 1970 року.
Вартість акцій південнокорейських автомобільних компаній росте, оскільки багато хто з них зв'язані тісними партнерськими відносинами з американськими автоконцернами. Котирування паперів Honda Motor підскочили на 9,2%, ціна акцій Hyundai Motor злетіла на 11%.
Найбільша гірничодобувна компанія світу BHP Billiton Ltd. додала на торгах у середу 7% на подорожчанні нафти і міді. Курс акцій CNOOC Ltd., провідної компанії Китаю з видобутку нафти на шельфі, піднявся на 6,8%.
Нафта подорожчала у вівторок у Нью-Йорку на 1,8% - до $42,84 на очікуваннях, що ОПЕК знову скоротить обсяги видобутку в грудні. Вартість міді збільшилася на 0,7% на Лондонській біржі металів - до $3223 за тонну.
Зростання рівня споживчої довіри в Австралії на 7,5% з початку грудня призвело до підвищення котирувань торговельних компаній. Папери провідного оператора торгових центрів країни Westfield Group подорожчали на 4,2%. Оператор супермаркетів і мережі дискаунтерів Woolworths Ltd. додав 2%.
Котирування акцій однієї з найбільших судноплавних компаній Азії Mitsui O.S.K. Lines Ltd. підскочили на 9%. Індекс Baltic Dry, що відслідковує ціни на морські перевезення насипних вантажів по усьому світі, піднявся у вівторок на 1,2% через збільшення закупівель залізної руди для виробництва сталі.
Вартість паперів японського девелопера Toyku Land злетіла на 18% на повідомленні, що уряд Японії планує виділити 2 млрд ієн ($22 млн) для підтримки малих і середніх будівельних компаній, які не можуть одержати кредити в банках. На цьому ж повідомленні акції Tokyo Tatemono Co., Japan Prime Realty Investment Corp., Japan Retail Fund Investment Corp. підскочили більш ніж на 13%.
Курс акцій другого за величиною виробника побутової електроніки у світі Sony Corp. знизився на 2,7%, після того як компанія у вівторок оголосила про скорочення в цілому 16 тис. робочих місць.
Поглиблення світової рецесії привело до скорочення замовлень на промислове обладнання в Японії в жовтні на 4,4% у порівнянні з вереснем, повідомило в середу статистичне відомство країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас