У США вчені створили нове біопаливо на основі спирту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США вчені створили нове біопаливо на основі спирту

Енергетика
763
Каліфорнійський Університет у Лос-Анджелесі повідомив про створення технології виробництва принципово нового виду біопалива, заснованого на етанолі (спирті). Нове пальне може бути зроблене за допомогою всім відомої хвороботворної бактерії - кишкової палички.
Нове паливо було створено із застосуванням генної інженерії. У результаті, нове біопаливо так само калорійно, як традиційний бензин - спалювання звичайного етанолу дозволяє виробляти на 30% менше енергії, ніж спалювання бензину. Крім того, на відміну від етанолу, для транспортування і розподілу нового пального може використовуватися наявна "бензинова" інфраструктура: трубопроводи та АЗС. Справа в тому, що це паливо не абсорбує воду так само швидко, як спирт.
У США вже діють кілька компаній, які виробляють або в найближчій перспективі збираються почати виробництво нових видів палива на основі етанолу (з них найбільш відомий бутанол). Одна із цих компаній (називається LS9) також використовує для цих цілей кишкову паличку, що однак діє принципово іншим способом (учені видозмінили спосіб, за допомогою якого ця бактерія виробляє жирні кислоти). Каліфорнійський Університет у Лос-Анджелесі використав інший підхід, внісши зміни в механізм виробництва амінокислот.
За матеріалами:
Washington ProFile
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас