Fitch: Зниження цін на нафту підірве кредитоспроможність Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Зниження цін на нафту підірве кредитоспроможність Росії

Енергетика
874
Подальше зниження цін на нафту підірве кредитоспроможність Росії. Таку думку висловив голова відділу рейтингів країн Європи агентства Fitch Ratings Едвард Паркер, передає Reuters.
"Зараз важко пророкувати довгострокові ціни на нафту, але їхнє зниження безсумнівно зробить несприятливий ефект на Росію і її кредитоспроможність", - заявив він.
Паркер не став коментувати зниження рейтингу Росії іншим рейтинговим агентством - Standard & Poor's, відзначивши при цьому, що в рейтингу Росії негативний прогноз, що говорить про можливість зниження. Серед інших факторів, що викликають занепокоєння, він назвав зовнішній борг російських компаній і банків, які більше не можуть його рефінансувати за кордоном, а також резерви, що скорочуються. Е.Паркер відзначив при цьому, що навіть із урахуванням втрат останніх місяців ці резерви залишаються гігантськими в порівнянні з іншими країнами регіону.
Напередодні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило суверенний рейтинг Російської Федерації з BBB+ до BBB. Прогноз по рейтингу - "негативний".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас