Опитування: Через кризу тільки 15% українців зустрінуть свята поза домом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Через кризу тільки 15% українців зустрінуть свята поза домом

Казна та Політика
418
Майже 85% українців не планують нікуди виїжджати і зустрінуть Новий рік і Різдво вдома. Такі дані телефонного опитування були оприлюднені соціологічним Консорціумом Management Consulting Group.
За даними опитування, тільки 15,2% українців планують зустрічати новорічні свята поза домом, тоді як до початку кризових тенденцій в економіці куди-небудь виїхати в цей період планували 19,5% респондентів.
Основною причиною відмови від поїздок у новорічний період, за даними дослідження, стали, у першу чергу, затримки і скорочення заробітної плати.
За підсумками кризи, за підсумками девальвації гривні основній масі людей, що одержувала стабільні заробітні плати в гривневому еквіваленті, довелося скасувати свої поїздки у зв'язку зі скороченням заробітної плати, - відзначив керівник соціологічної служби Консорціуму МКГ Дмитро Громаков.
Кризові явища вплинули на вибір напрямку поїздок українців на свята. Так, число тих, хто планує відправитися в Карпатський регіон, скоротилося на 12%, у Крим - на 5% у країни Європи - на 10 %, у Єгипет, Туреччину, Туніс - на 2%. У той же час, кількість охочих зустріти Новий рік у країнах Азії виросла на 5%, що пояснюється тим, що більшість таких путівок були куплені до кризи, а також зниженням загального обсягу туристичного потоку за кордон.
Кризові явища внесли корективи також й у транспортну логістику подорожей українців у цей період. Так скорочуються поїздки залізничним транспортом на 14,5%, повітряним транспортом - на 12%. У той же час, на 22% збільшується число поїздок особистим автотранспортом.
Ці скорочення і збільшення пов'язані, насамперед, з тим, що люди переорієнтовуються на внутрішні поїздки. І, як правило, через те, що дешевшає бензин, але не змінилися ціни на проїзд у залізничному транспорті і повітряному, найбільш вигідними стають поїздки на особистому транспорті, - сказав Громаков.
Опитування проводилося методом телефонного інтерв'ювання. Вибірка випадкова. Було опитано 1 400 респондентів, що проживають у Києві, Харкові, Донецьку, Одесі Дніпропетровську, Сімферополі, у віці від 18 років і вище. Статистична похибка вибірки становить порядку 3-5%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас