Американський адвокат звинувачується у присвоєнні 100 млн. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський адвокат звинувачується у присвоєнні 100 млн. дол.

Кримінал
365
Власник відомої нью-йоркської юридичної фірми Марк Дреєр, що був арештований минулого тижня, звинувачується в шахрайстві відносно інвесторів, що обійшлося їм в $100 млн. повідомляє WSJ.
Юрист продавав постраждалим фальшиві фінансові документи, використовуючи при цьому досить вигадливі схеми. Комісія цінних паперів і бірж також подала цивільний позов, що у значній мірі повторює звинувачення інвесторів проти 58-річного Дреєра.
Адвокат добровільно здався владі США після свого повернення з Канади, де місцеве правосуддя звинуватило його в тому, що він відігравав роль підставної особи при завершенні однієї фінансової угоди.
Дреєр створив свою адвокатську контору в 1996 році і тепер судді вимагають надати документи, що стосуються деяких операцій з нерухомістю та інвестиціями. У скандал виявилися утягнені більше десятка компаній, серед яких такі як: Solow Realty, Fortress Investment Group LLP, Perella Weinberg Partners LLP і нью-йоркський хедж-фонд Paulson & Co.
Представник Paulson уже заявив, що "в Paulson & Co. не було ніяких ділових операцій з Dreier LLP." Інвестфонд Fortress у своєму офіційному повідомленні відзначив, що він співробітничає із представниками закону. Perella Weinberg поки не дає ніяких коментарів на цю тему.
Окремо від цього розслідування, Wachovia Bank N.A. пред'явив позов Дреєру у федеральному суді, стверджуючи, що його фірма не виконала своїх зобов'язань по кредитах, які оцінюються в $12,7 млн.
Аналіз поданих карних і цивільних позовів дозволив фахівцям висловити свої припущення про схему шахрайства. Адвокат виготовляв прості векселі, ймовірно від імені Solow Realty і продавав папери фондам, у той час як такі облігації насправді ніколи не випускалися. Для більшої переконливості він готував фінансові звіти і листи від фінансового консультанта. Дреєр був відомий у певних колах Нью-Йорка і завжди жив на широку ногу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас