Між Обамою та коаліцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Між Обамою та коаліцією

Фондовий ринок
157
"ПФТС в'яло відреагував на сплеск оптимізму на світових біржах на заяви Барака Обами про плановані масштабні держвитрати у США і виділення провідним американським автовиробникам держдопомоги на боротьбу з кризою", - вважає фінансовий аналітик компанії "Альфа-капітал Україна" Денис Шаврук. На його думку, головною новиною українського ринку стала можлива участь "Мотор Січ" у великому замовленні на поставку вертольотів Мі-17 в Індію, завдяки чому акції компанії подорожчали майже на 5%.
Але секторний аналітик "ТЕКТ Ессет Менеджмент" Ірина Васильєва впевнена, що позитивна динаміка на українському ринку акцій була обумовлена рухом вгору європейських фондових індексів і ф'ючерсів на американські індекси. Втім, торговельна сесія на ПФТС, як і попередні, проходила з мізерним обсягом торгів і низькою ліквідністю - було укладено 45 угод на суму 1,7 млн. грн.
Найбільш ліквідними виявилися акції "Мотор Січ" (10 угод на суму 0,402 млн. грн.), Алчевського меткомбінату (вісім угод на суму близько 0,214 млн. грн.), "Райффайзен Банку Аваль" (шість угод на суму 0,188 млн. грн.) і "Азовсталі" (п'ять угод на суму 0,118 млн. грн.). На думку пана Шаврука, вони одними з перших відгукнулися на повернення на ринок оптимістичних настроїв.
"На поточному тижні ми прогнозуємо також продовження мікроскопічної активності торгів на вітчизняному фондовому ринку, в умовах якої говорити про зростання ринку не доводиться, - відзначає пані Васильєва. - Угоди в більшій своїй частині будуть залишатися спекулятивними".
У свою чергу, рух американського фондового ринку буде визначатися макроекономічними новинами, розвитком ситуації з наданням трьом автоконцернам США фінансової допомоги з боку держави і нових фактів з приводу "плану порятунку" економіки США від Барака Обами. Проте, вважає Денис Шаврук, більше важливі новини для місцевих гравців очікуються сьогодні з Ради, де знову буде розглядатися питання створення коаліції.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас