АМКУ та УАК домовились про співробітництво щодо захисту конкуренції в аграрному секторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ та УАК домовились про співробітництво щодо захисту конкуренції в аграрному секторі

144
Антимонопольний комітет та Українська аграрна конфедерація домовилися про співробітництво щодо захисту конкуренції в аграрному секторі. Про це говориться в тексті меморандуму про партнерство між УАК та АМКУ, що сторони підписали 9 грудня.
Відповідно до документа, сторони спільно будуть вживати заходів із розвитку сумлінної конкуренції в агропромисловій сфері.
Крім того, експерти УАК будуть залучатися як консультанти при проведенні АМКУ контролю за дотриманням конкурентного законодавства в аграрному секторі, а також досліджень агропромислових ринків.
Також УАК та АМКУ мають намір проводити консультації при підготовці проектів нормативних актів, які будуть подаватися однією зі сторін в органи державної влади.
Сторони також вирішили створити постійну робочу групу для координації спільних дій.
За словами президента УАК Леоніда Козаченка, кількість експертів, що працюють до конфедерації, приблизно дорівнює кількості співробітників усього апарата АМКУ і їхнє сприяння допоможе комітету здійснювати контроль за дотриманням конкурентного законодавства в аграрному секторі на ще більш глибокому рівні.
Він підкреслив, що конфедерація вже готова надати АМКУ низку пропозицій щодо захисту конкуренції в окремих секторах ринку.
У той же час виконуючий обов'язки голови АМКУ Олександр Мельниченко підкреслив, що комітет веде переговори з учасниками ключових ринків, таких як нафтопереробка, транспорт, зв'язок, будівництво з вироблення умов більш тісного співробітництва.
Як повідомляло агентство, у листопаді АМКУ і Федерація роботодавців (ФРУ) домовилися про співробітництво в сфері захисту економічної конкуренції.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас