Інвесторів засмутила рецесія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвесторів засмутила рецесія

Фондовий ринок
157
За словами брокера ІК Concorde Capital Настасії Назаренко, минулий тиждень на ПФТС не відрізнявся особливою активністю, незважаючи на те що наближається час традиційного передноворічного ралі. Український ринок акцій як і раніше поводився волатильно, котирування відрізнялися різноспрямованим рухом.
Як відзначила фахівець аналітичного департаменту ІК "Фінаста" Олена Злобіна, обсяги торгів, так само як і кількість укладених угод, були мінімальними за останні сім тижнів. Незважаючи на різноспрямовану динаміку, що спостерігалася протягом торговельного тижня, серед аутсайдерів опинилися металургійні комбінати.
"У понеділок настрої інвесторів зіпсував висновок Національним бюро економічних досліджень (NBER) про вступ американської економіки в рецесію, причому ще в грудні 2007 р.,- вважає президент фондової компанії "Автоальянс-інвест" Анатолій Отченаш.- Попередня рецесія, відповідно до висновку цього органа, була відзначена в США в березні-листопаді 2001 р. Якщо нинішній спад протриває ще п'ять місяців, він стане найтривалішим з часів Великої депресії".
"Єдиною новиною, на яку ринки відреагували тимчасовим зростанням, стала заява Бена Бернанке (глава ФРС США) про намір центробанків спільними зусиллями надати підтримку економікам", - відзначила пані Назаренко.
Зокрема, у вівторок Резервний банк Австралії зменшив базову процентну ставку на 1 процентний пункт, до 4,25%. У четвер ставки понизив Банк Англії - на 1 процентний пункт, до 2% річних (мінімальний рівень із 1951 р.), а також Європейський центральний банк - на 0,75 процентного пункту, до 2,5% (максимальне зниження за 10 років). Однак істотно вплинути на тренд ця новина не змогла.
На думку трейдера Phoenix Capital Олени Дегрик, як буде складатися ситуація на українському ринку акцій у найближчому майбутньому сказати складно: експерти в більшості втримуються від прогнозів. "З кожним днем ринок шукає приводи для зростання, ігноруючи зовнішній негатив, але поки це виходить погано, - говорить Дегрик. - Сьогодні він підживлюється нафтовими контрактами, що дорожчають, і низкою позитивних корпоративних новин, але Захід як і раніше повний економічного песимізму, і не помічати цей песимізм вітчизняний ринок поки не готовий".
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас