Ірак відновить продаж нафти SK Energy після розірвання її контрактів з курдами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак відновить продаж нафти SK Energy після розірвання її контрактів з курдами

Енергетика
172
Міністерство нафти Іраку прийняло рішення відновити продаж нафті південнокорейській компанії SK Energy в тому випадку, якщо отримає повідомлення про розірвання її контрактів з курдським урядом.
За повідомленням представників державної нафтової компанії SOMO, SK Energy повідомила уряд Іраку про свої плани розірвати угоди з курдським урядом, і як тільки це відбудеться, Ірак відновить продаж їй нафти, передає Associated Press.
Консорціум компаній SK Energy і GS Holdings на чолі з Korea National Oil Corp. у листопаді 2007 р. отримав дозвіл від уряду курдської автономії на видобування нафти на родовищі, розташованому на території Іраку, контрольованій курдами. Запаси родовища Базіян, розташованого в провінції Дахук на півночі Іраку, складають близько 500 млн бар. нафти.
Рішення про припинення співпраці з міжнародними нафтовими компаніями, що підписали контракти з урядом курдської автономії, було прийнято властями Іраку в січні 2008 р. Серед компаній, які уклали угоди і з Багдадом, і з курдським урядом, були еміратська Crescent, канадські Western Oil Sands і Heritage Oil, індійська Reliance Industries і австрійська OMV.
Південна Корея, яка відчуває нестачу у власних ресурсах, вимушена імпортувати нафту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас