Секретаріат закликає Кабмін врегулювати ціни на ліки до 15 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат закликає Кабмін врегулювати ціни на ліки до 15 грудня

206
Секретаріат Президента закликає Кабінет Міністрів і Міністерство охорони здоров'я врегулювати ціни на ліки й медичні вироби протягом наступного тижня (8-14 грудня).
Про це сказала заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук в ефірі телекомпанії "Україна".
З її слів, непродумані дії уряду через його постанови, що регулює ціни на ліки, призвели до того, що в аптеках зменшилася асортименти ліків, а самі аптеки почали закриватися.
"Я думаю, що Кабінет Міністрів України й відповідне профільне міністерство вже тепер зверне серйозну увагу на це питання й зробить це невідкладно, наступного тижня, щоб вирішити цю проблему", - сказала Ставнійчук.
Вона підкреслила, що Президент Віктор Ющенко раніше просив Кабмін розібратися із ситуацією щодо цін на медпрепарати й прийняти виважені рішення з цього питання, але реакції з боку уряду, зі слів Ставнійчук, не було.
Вона зазначила, що у зв'язку із цим Ющенко призупинив відповідні постанови Кабміну.
Як повідомляло агентство, 3 грудня Ющенко призупинив постанови Кабміну про обмеження націнок на ліки й медичні вироби.
Зокрема, Президент призупинив постанову Кабміну № 955 від 17 листопада "Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби й вироби медичного призначення", до якої постановою Кабміну від 19 листопада № 1022 було внесено зміни.
19 листопада Кабмін обмежив сумарний розмір націнок на ліки 50%.
17 жовтня Кабмін своєю постановою №955 установив граничну торговельну націнку на ліки за оптовими цінами - 10-15% і за роздрібними - 15-35%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас