ФРС купила 5 млрд. дол. боргів Fannie, Freddie і FHLB — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС купила 5 млрд. дол. боргів Fannie, Freddie і FHLB

Казна та Політика
358
Федеральна резервна система США купила $5 млрд. корпоративних боргів Fannie Mae, Freddie Mac і Federal Home Loan Bank у рамках програми, покликаної знизити вартість іпотеки, повідомляє Bloomberg.
Американський Центробанк купив облігації зі строками погашення між груднем 2009 і листопадом 2010 року. Дилери пропонували цінні папери на суму $12,9 млрд.
Придбання активів Федеральною резервною системою є "третім кроком" у спробах американського уряду стабілізувати фінансову систему і приборкати рецесію, відзначає в меморандумі для клієнтів стратег Morgan Stanley Джордж Гонкальвес.
"Перехід до реального придбання активів, а не просто їхнє фінансування, є якісним стрибком відносно діючих програм ліквідності", - пише Гонкальвес. Morgan Stanley входить до числа 17 основних дилерів, що торгують із Центробанком.
ФРС ще не представила деталі своїх планів купівлі іпотечних облігацій, гарантованих Fannie та Freddie, що перейшли під контроль держави у вересні. Програма, у рамках якої буде придбаний також іпотечний борг Ginnie Mae, почне діяти в грудні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас