НБУ рекомендував банкам знизити ставки по валютних кредитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ рекомендував банкам знизити ставки по валютних кредитах

Валюта
1967
Національний банк України (НБУ) рекомендував банкам знизити процентні ставки по валютних кредитах для зниження ризиків невиконання позичальниками своїх зобов'язань.
Така рекомендація закріплена постановою НБУ №413 від 4 грудня, що набула чинності з моменту підписання.
"Рекомендувати банкам: переглянути убік зменшення процентні ставки по кредитах, наданих в іноземній валюті, з урахуванням якості стану обслуговування позичальниками заборгованості по основному боргу і відсотках/комісіях по ньому, а також стану прибутковості банку, з метою зниження ризиків невиконання позичальниками своїх зобов'язань по таких кредитах", - указується в документі, текст якого є в агентства "Інтерфакс-Україна".
При цьому документом також рекомендується банкам у випадку погіршення ліквідності відмовитися від укладання договорів про відкриття кредитних ліній і надання інших безумовних кредитних зобов'язань.
Крім того, банкам рекомендовано з урахуванням реальних можливостей позичальників вживати заходів щодо дострокового погашення кредитів.
Постановою також дозволяється кредитно-фінансовим установам продовжувати кредити на свій розсуд.
"Дозволити банкам самостійно і на власний ризик ухвалювати рішення щодо пролонгації кредитів, наданих товаровиробникам, і до 1 жовтня 2009 визначати клас позичальників без урахування факту такої пролонгації відповідно до вимог положення про порядок формування та використання резерву для відшкодування можливих втрат по кредитних операціях банків, затверджений постановою правління НБУ від 6 липня 2000 №279 (зі змінами), за умови, що їхня фінансова діяльність є задовільною", - відзначається в документі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас