Польським "човникам" запропонували платити податки за перевезення українських сигарет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польським "човникам" запропонували платити податки за перевезення українських сигарет

518
"Човники" можуть легалізувати свою економічну діяльність і платити податки. Це запропонував у четвер у Сеймі Польщі віце-міністр фінансів, голова митної служби Яцек Капіца.
Депутат Войцех Помайда запитав віце-міністра, що повинні робити так звані "човники", які перевозять зараз сигарети з України в Польщу. На думку Помайди, ці люди заробляли так тому, що не мали іншої можливості заробити гроші. Обмеження перевезення сигарет викличе таку ситуацію, коли вони не будуть мати коштів до існування.
Шеф польської митниці пояснив, що зміна обмежень була зроблена через директиву Євросоюзу, що вводить нові ліміти перевезення товарів із третіх країн, які звільнені від податків. У листопаді Сейм змінив ці ліміти, які повинні були діяти з 1 грудня цього року.
Віце-міністр підкреслив, що в основному перевезення сигарет через польсько-український кордон є контрабандою. "Човники", за його словами заробляли за день 100-200 злотих (200-400 гривень), на місяць виходило 2-4 тисячі злотих без податків і страховок.
Капіца вважає, що ці люди були, насамперед, елементом оргзлочинності, що поставляє безакцизні сигарети. Вони не подавали декларації про свої доходи, хоча могли зареєструвати економічну діяльність.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас