Голова МЕА вважає, що нафтові ціни впали занадто низько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МЕА вважає, що нафтові ціни впали занадто низько

Енергетика
488
Голова Міжнародного енергетичного агентства (EIA) Нобуо Танака вважає, що в результаті зниження світового попиту на паливо нафтові ціни опустилися до дуже низької позначки.
"У короткостроковій перспективі ринок зіткнеться з катастрофічним рівнем попиту. Відбувається уповільнення, тому ринок реагує надто сильно. Ринок жене ціни набагато нижче, ніж вони повинні бути", - заявив Танака в четвер 4 листопада, не уточнивши, проте, на якій позначці, на його думку, повинні перебувати ціни.
Танака закликав країни-експортери і міжнародні нафтові компанії слідувати в середньостроковій перспективі своїм планам уникнути дефіциту пропозиції, поки не відновиться економіка потерпілих від рецесії держав.
Нинішня ціна в районі $46 за барель не перешкодить країнам ОПЕК у встановлений термін розвивати нові родовища, відзначив Танака. "Я думаю, що вартість видобутку набагато нижча від нинішнього цінового рівня".
З липня "чорне золото" подешевшало більш ніж на $100 на тлі серйозної фінансової кризи, що негативно позначилась на споживчому секторі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас