Вартість Різдва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість Різдва

461
Банк PNC опублікував традиційний рейтинг вартості Різдва, що відзначатиметься в США. Унікальність цього рейтингу полягає в тому, що він оцінює вартість (реальних або можливих) атрибутів цього свята, перерахованих у стародавній англійській дитячій пісеньці.
Основою рейтингу, уперше підготовленого в 1984 році, є пісня "12 Днів Різдва"\The Twelve Days of Christmas, що відома з кінця 18 століття. Традиційно 12 днів різдва - це період від Різдва (католики і протестанти відзначають його 25 грудня) до 5 січня (Епіфанії), коли, як прийнято вважати, до дитини Ісуса з'явилися три волхви. Пісенька складається із дванадцяти рядків, кожен з яких починається однаково "У перший (другий, третій і т.д.) день Різдва справжня любов дала мені..." і далі йде перерахування різних тварин, рослин, предметів, дій та ін. У католицькій традиції прийнято вважати, що ця пісня мала глибокий релігійний зміст, тому що вчила дітей основам католицької віри (протягом декількох сторіч католики в Англії піддавалися гонінням).
Співробітники банку PNC підраховують ринкову вартість подарунків, перерахованих у пісеньці. В 1984 році їхня сукупна ціна склала $12 371.36 , в 2007 році - $19.507.19, у нинішньому сезоні подарунки ще більше подорожчали - до рекордних $21 080. Банк відзначає, що головною причиною нинішнього зростання цін стало значне подорожчання птахів: горлиць, куріпок і лебедів (у той же час трохи подешевшали менш романтичні кури і гусаки, а вартість співочих пташок не змінилася).
Крім цього, у пісні згадуються і представники декількох професій. Вартість їхньої праці також збільшилася. Уперше за десятиліття "подорожчали" послуги молочарки, у зв'язку з тим, що в 2007 році Конгрес США\US Congress підвищив розміри мінімальної оплати праці. Також трохи дорожчими стали сурмачі, барабанщики і танцюючі леді (при оцінках їхньої зарплат оцінювалися базові ставки професійних музикантів і танцівниць).
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас