У Черновецького пояснюють, за що повинні платити кияни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Черновецького пояснюють, за що повинні платити кияни

Казна та Політика
1490
Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА з посиланням на управління житлового господарства, послуги житлово-експлуатаційних організацій розділяються на обов'язкові і додаткові.
Головам районних у м. Києві держадміністрацій доручено забезпечити інформування жителів столиці про перелік обов'язкових робіт житлово-експлуатаційних організацій (ЖЕО), які виконуються за рахунок квартирної плати, і перелік додаткових, які вимагають додаткової оплати, а також про можливість надання ЖЕО додаткових послуг за окремими замовленнями громадян.
У повідомленні вказується, що до обов'язкових робіт з утримання будинків і прибудинкових територій (які оплачуються населенням у складі квартирної плати) належать такі роботи: прибирання сходових кліток і прибудинкової території, вивіз сміття, освітлення місць загального користування, обслуговування ліфтів та іншого інженерного обладнання житлових будинків, налагодження і регулювання технічного устаткування будинку, обстеження стану несучих і загороджувальних конструкцій, підготовка до весняно-літнього та осінньо-зимового періодів, забезпечення аварійного обслуговування будинків, прочищення димоходів і газоходів тощо.
Крім перерахованих вище робіт, ЖЕО на замовлення мешканців забезпечують виконання інших робіт з ремонту житлових приміщень і заміни окремих елементів інженерно-технічного оснащення, виконання яких проводиться за окремими договорами та оплачуються додатково. Вартість робіт визначається в калькуляціях, розроблених безпосередньо підприємствами житлового господарства на підставі Державних будівельних нормативів.
В управлінні нагадують, що діяльність житлово-експлуатаційних організацій, пов'язана із забезпеченням належного утримання житлових будинків і прибудинкових територій, регламентується порядком формування тарифів на послуги з утримання будинків та споруд і прибудинкових територій, затвердженим постановою Кабінету міністрів від 12 липня 2005 року №560 і Правилами утримання житлових будинків та споруд і прибудинкових територій, затвердженими наказом Державного комітету з питань житлово-комунального господарства від 17 травня 2006 року №76.
Як повідомляв УНІАН, мерія Києва розробила тарифи на житло, згідно з якими квартплата мінімально зросте в 1,5 рази, максимально - в 5,1 рази.
Про нові тарифи, розроблені відповідно до постанови Кабінету міністрів №560 про диференційований розмір відповідної плати по кожному окремому житловому будинку, можна довідатися на сайті міськадміністрації www.kmv.gov.ua у розділі «Ваш будинок» або на сайті www.municipal.kiev.ua
У наступний вівторок, 9 грудня, у Києві планують провести громадські слухання щодо питання нових тарифів на квартплату.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас