У Yahoo! з'явився новий покупець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Yahoo! з'явився новий покупець

Фондовий ринок
616
За інформацією газети The Wall Street Journal, що там опублікували вчора, стало відомо, що колишній голова AOL Джонатан Міллер веде переговори з інвесторами про покупку пошукової машини Yahoo!. Поки не відомо, щоправда, чи буде це повна чи часткова покупка. За умови, що акції Yahoo! можуть бути оцінені від 20 до 22 доларів, сума угоди буде становити від 28 до 30 мільярдів доларів.
Сам Міллер, а також представники Yahoo! не коментують цю інформацію. Джерела авторитетного IT-блога TechCrunch заявили, що ніяких серйозних переговорів про збір коштів на покупку Yahoo! не велося. TechCrunch нагадує, що компанія Міллера Velocity Enterprise Group уже рік намагається одержати інвестиції на 300 мільйонів доларів, але зібрала тільки 150. Як припускає Reuters, потенційними інвесторами в Yahoo! можуть стати державні інвестиційні фонди інших країн.
Кілька днів тому газета The Times стверджувала, що Yahoo! веде переговори про продаж пошуковика корпорації Microsoft за 20 мільярдів доларів. Новими топ-менеджерами в Yahoo!, зокрема, повинні були стати Міллер і його партнер по Velocity Interactive Group Росс Левінзон . Так, виробник процесорів AMD одержав інвестиції від держфонду Абу-Дабі на створення спільного підприємства вартістю 5,7 мільярда доларів.
За даними TechCrunch, Міллер зв'язаний контрактом, що забороняє йому працювати або бути членом ради директорів у декількох компаніях - потенційних конкурентах. Yahoo! входить у їхнє число.
На початку року Yahoo! відмовилася від продажу пошуковика Microsoft за 47 мільярдів доларів. З тих пір її акції подешевшали більш ніж у два рази, а гендиректор Джеррі Янг подав у відставку. У цей час капіталізація Yahoo! становить близько 15 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас