Beige book: ситуація погіршується в усіх секторах економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Beige book: ситуація погіршується в усіх секторах економіки США

Казна та Політика
1465
Ослаблення економіки тривало в жовтні-листопаді на тлі зниження споживчого попиту, промислового виробництва і скорочення доступності кредитів, говориться в черговому огляді Федеральної резервної системи (ФРС), присвяченому стану кон'юнктури в регіонах США, повідомляє Інтерфакс.
Ринок житла повсюдно залишався "слабким", відбулося широке погіршення ситуації на ринку комерційної нерухомості, говориться у звіті, уривки з якого наводить агентство Bloomberg. Виробництво промислової продукції "помітно знизилося".
"Загальна економічна активність ослабла в округах Федеральної резервної системи із часу попереднього звіту", - говориться в огляді, що готується окружними банками ФРС і традиційно виходить за два тижні до чергового засідання керівництва ЦБ.
За даними Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка, ситуація в економіці "значно погіршилася" з моменту попереднього звіту, Чиказький ФРБ, як говориться в огляді, що за кольорами обкладинки називають "beige book" (бежева книга), "висловив заклопотаність із приводу потенційної тривалості нинішнього спаду". "Ми бачимо економіку, що не тільки перебуває в рецесії, але в стані рецесії, що швидко поглиблюється, - сказав в інтерв'ю Bloomberg Television колишній керуючий ФРС Гремлі. - Це похмурий огляд, але не більш похмурий, ніж можна було очікувати, з огляду на економічні дані, що надходять".
Beige book констатує зниження інфляційного тиску в результаті падіння цін на сировину. Роздрібні мережі, свідчать дані ФРС, проводять масові знижки, очікуючи низького попиту під час нинішнього передсвяткового сезону. Американська економіка перебуває в рецесії з кінця минулого року. Дані beige book підтверджують прогнози експертів про зниження ВВП США на 5% у річному вирахуванні
Поки очікується, що ФРС вкотре знизить ставку як мінімум на чверть процентного пункту - до 0.75% річних, на засіданні 15-16 грудня. Відповідно до протоколу останнього засідання ФРС, керівництво ЦБ очікує скорочення ВВП до середини наступного року, при цьому кілька представників банку побоюється настання дефляції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас