Шварценеггер оголосив у Каліфорнії надзвичайний економічний стан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шварценеггер оголосив у Каліфорнії надзвичайний економічний стан

Казна та Політика
2468
Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер оголосив надзвичайний економічний стан у штаті, закликавши законодавців вжити термінових заходів у зв'язку з нестачею 11,2 мільярдів доларів у дохідній частині місцевого бюджету.
"Без негайних дій наш штат опиниться в економічному нещасті і саме тому... я, не втрачаючи часу, збираю спеціальну законодавчу сесію з питань надзвичайної економічної ситуації", - говориться в прес-релізі, розміщеному у вівторок на сайті губернатора.
Відповідно до законів Каліфорнії, у законодавців штату є 45 днів для вироблення заходів з подолання економічної кризи. У тому випадку, якщо ці строки не будуть дотримані, законодавцям заборонено приймати нові закони, поки не буде вирішена ситуація. У Каліфорнії не вирішена проблема нестачі бюджетних коштів. У законодавчих зборах штату республіканці і демократи ніяк не можуть прийти до згоди щодо питань податків і видатків штату.
Голова республіканців у місцевому Сенаті Дейв Когділл звинувачує у всьому демократів: "Уряди (штатів) по всій країні борються з дефіцитом, і тільки демократи в Каліфорнії виступають за збільшення податків, замість того, щоб допомогти економіці встати на ноги".
Спікер законодавчих зборів Каліфорнії демократ Карен Басс, у свою чергу, заявляє, що в республіканців була можливість проявити сміливість і підтримати нові доходи (у бюджет штату), "а вони просто повернулися спиною". За оцінками офісу губернатора, дефіцит бюджету Каліфорнії в 2009 році досягне 11,2 мільярди доларів, а до середини 2010 року він може скласти 28 мільярдів доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас