Податкова просить "Нафтогаз України" погасити розстрочені податки зі збору за геологорозвідку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова просить "Нафтогаз України" погасити розстрочені податки зі збору за геологорозвідку

Енергетика
276
Державна податкова адміністрація звернулася до Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" з вимогою погасити суми податкових зобов'язань зі сплати збору за виконані геологорозвідувальні роботи в строки, передбачені договорами, і оплатити поточні податкові зобов'язання без розстрочки.
Про це сказано в повідомленні Міністерства охорони навколишнього середовища, текст якого мають Українські Новини.
Повідомляється, що "Нафтогаз України" на доручення Кабінету Міністрів підготував графік погашення реструктуризованої у попередні роки заборгованості з оплати збору за геологорозвідувальні роботи.
Станом на 26 листопада 2008 року в бюджет з початку місяця надійшло понад 65 млн. гривень, які направляються підприємствам галузі для поліпшення фінансового забезпечення держзамовлення на геологорозвідку.
Як повідомляло агентство, 12 листопада Кабмін заборонив Міністерству фінансів, Міністерству палива й енергетики, а також Державній податковій адміністрації надавати в жовтні-грудні розстрочку податкових зобов'язань зі збору за геологорозвідку.
Кабмін також доручив забезпечити надходження від "Нафтогазу України" та її дочірнього підприємства "Укргазвидобування" сум податкових зобов'язань за липень-вересень 2008 року зі збору на геологорозвідку, яку було проведено за рахунок коштів державного бюджету, а також забезпечити надходження податкових зобов'язань, відстрочених у січні-червні.
"Укргазвидобування" - найбільше газодобувне підприємство України.
Частка "Укргазвидобування" на українському ринку видобутку газу становить близько 80%, газового конденсату - 50%, нафти - близько 3%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас