Високий чин в міліції зібрався будувати хату, через кому і тире готель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Високий чин в міліції зібрався будувати хату, через кому і тире готель

Нерухомість
2427
Депутат Верховної Ради Криму Олег Родивілов вимагає від Служби безпеки України і прокуратури перевірити дії заступника начальника кримської міліції - начальника міліції громадської безпеки Миколи Федоряна на відповідність законам про боротьбу з корупцією і про державну службу.
Як передає кореспондент УНІАН, з таким проханням кримський парламентарій виступив сьогодні на засіданні Президії ВР АРК.
Родивілов стверджує, що Федорян хоче одержати землю в місті Судак у комерційне користування, хоча як державний службовець не має права займатися комерційною діяльністю. За даними кримського депутата, земельну ділянку (5,2 сотки) для будівництва і обслуговування житлового будинку і готелю на 20 місць Федорян може одержати в оренду вже на початку грудня - на сесії Судакського міськради. "Виділення землі 3 грудня означатиме те, що він цю землю одержить в комерційне користування", - сказав Родивілов.
Він також звернувся до правового управління ВР Криму з проханням дати висновок про те, чи "може держслужбовець України, перебуваючи на держслужбі, будучи силовиком, займатися комерційною діяльністю".
Родивілова підтримала голова Постійної комісії ВР Криму з правових питань, правопорядку і надзвичайних ситуацій Людмила Лубіна. "Він Федорян) хитро написав заяву: на будівництво житлового будинку, а потім через кому і тире будівництво готелю. Якщо це житловий будинок, то ніяких порушень немає, а якщо будівництво готелю - то це можна інакше трактувати. Тому треба розбиратися", - сказала Лубіна в коментарі журналістам.
Зі свого боку начальник кримської міліції - заступник міністра внутрішніх справ України Микола Іллічов заявив журналістам, що не бачить порушень у діях свого підлеглого. "Річ у тім, що Федорян вже має вислугу більш як 20 років в органах внутрішніх справ, у нього передпенсійний період. Мало чим він займатиметься на пенсії", - сказав головний міліціонер Криму.
При цьому Іллічов підкреслив: "Поки я начальник міліції, і під час служби він (Федорян) комерційною діяльністю займатися не буде - йому ніхто не дозволить".
“Олег Леонідович (Родивілов) хоче притягнути Федоряна за посягання на комерційну діяльність", - пожартував Іллічов.
Він також заявив, що це питання вже перевірялося рядом служб. "І нічого в цьому питанні (планованому виділенні землі Федоряну) не знайшли", - заявив начальник кримської міліції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас