Азіатські акції дорожчають 4-й день поспіль на очікуванні стимулюючих заходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські акції дорожчають 4-й день поспіль на очікуванні стимулюючих заходів

Фондовий ринок
164
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону підвищуються в п'ятницю четвертий день поспіль на очікуваннях урядових заходів, які виведуть світову економіку з рецесії і підвищать попит на сировинні матеріали та обладнання важкого машинобудування, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, виріс на 1,5% - до 82,68 пункту. Зростання очолили акції сировинних та енергетичних компаній. Японський Nikkei 225 піднявся на 1,5%, китайський CSI 300 додав 4,3%.
"Настрої стабілізуються. Інвестори купують акції в надії, що підтримуючі заходи продовжаться. Сильна воля Китаю, спрямована на підтримку його економіки, служить основним каталізатором для азіатських ринків", - відзначив управляючий інвестфонду Daishin Investment Trust Management Co. у Сеулі Квон Хеукбу.
Народний банк Китаю понизив у середу процентні ставки з кредитів та депозитів і норми обов'язкових банківських резервів. Ключова річна ставка кредитування скорочена до 5,58% з 6,66%. Ставка з депозитів зменшена до 2,52% з 3,6%.
Євросоюз планує витратити 200 млрд євро на стимулювання економіки.
Обраний у листопаді новим президентом США Барак Обама збільшить обсяги своєї економічної програми, про яку буде оголошено на початку наступного року, до $700 млрд, що в 3 рази перевищує його початковий план, заявили представники його команди, у тому числі сенатор Дік Дурбін.
Акції виробника алюмінію Aluminum Corp. of China показують краще зростання серед китайських акцій, зареєстрованих на біржі в Гонконгу, після того, як банк BNP Paribas підвищив рейтинг таких паперів до "вище ринку" (overweight), пославшись на те, що економікою Китаю зараз рухає споживання. Котирування акцій Aluminum Corp. зросли на 3,9%.
Індійський фондовий індекс Sensex опустився в п'ятницю на 0,2%. Учасники ринку та оператори індійських бірж побоюються скорочення іноземних інвестицій після терактів у Мумбаї (Бомбеї).
"Мета терористів полягала в тому, щоб віджахнути іноземних бізнесменів і менеджерів іноземних інвестфондів від відвідувань Індії. Сумно, але ці зусилля частково увінчалися успіхом", - заявив головний аналітик CLSA Ltd. Кристофер Вуд.
Нафта подорожчала на цьому тижні на 7,2% - до $53,53 рано вранці у п'ятницю. Вартість золота зросла до максимуму за 5 тижнів, оскільки трейдери впевнені в подальшому зниженні ставки Федерального резерву США.
Котирування акцій BHP Billiton Ltd., найбільшої гірничодобувної компанії світу та провідного нафтодобувника Австралії, піднялися на 5,7%. Друга за величиною австралійська нафтова компанія Woodside Petroleum Ltd. додала 6,9%.
Акції провідного виробника побутової електроніки Panasonic Corp. подешевіли на 11% до мінімуму з червня 2003 року після того, як компанія в середу урізала прогноз чистого прибутку за рік на 90% через скорочення попиту і падіння цін у результаті фінансової кризи.
Вартість паперів другого світового виробника будівельної техніки Komatsu Ltd. зросла на 5,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас