Fitch зберігає негативний прогноз для української електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch зберігає негативний прогноз для української електроенергії

Енергетика
413
Неможливість здійснення значних інвестицій у зношені українські енергопотужності в умовах кризи та політичної нестабільності в країні спричиняє негативний прогноз відносно цього сектора, повідомив молодший директор групи з енергетики рейтингового агентства Fitch Антон Кравченко.
Виступаючи на конференції в Києві, він відзначив, що, як мінімум, в 90% українських потужностей уже минає розрахунковий термін експлуатації.
При цьому АЕС, гідроелектростанції, переважна більшість ТЕЦ і 4 з 5 теплових енергогенеруючих компаній контролюються державою, що не здійснює необхідних інвестицій у них. Крім того, регульовані тарифи на електроенергію атомних станцій є занадто низькими, додав А.Кравченко.
"Поточна податково-бюджетна криза в Україні і глобальна економічна криза означають, що ця ситуація навряд чи зміниться", - підкреслив експерт.
Він додав, що з урахуванням політичної кризи Fitch не очікує рішучих кроків з реформування електроенергетичного сектора в 2009 році.
За даними агентства, в 2004-2008 роках обсяг генерації електроенергії ріс у середньому на 2,1% за рік, однак криза сповільнить цю тенденцію. Незважаючи на збільшення тарифів на електроенергію теплових станцій майже в півтора рази в 2006-2008 роках рентабельність їх залишається на стабільно невисокому рівні близько 10%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас