Ринок акцій РФ відкрився у п'ятницю зростанням цін, індекс ММВБ виріс на 1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій РФ відкрився у п'ятницю зростанням цін, індекс ММВБ виріс на 1%

Фондовий ринок
106
Ринок акцій РФ відкрився в п'ятницю зростанням цін на тлі підйому азіатських індексів та американських фондових ф'ючерсів, індекс ММВБ у першу хвилину торгів виріс на 1%.
До 10:31 МСК індекс ММВБ піднявся до 622,11 пункту, приріст цін blue chips склав у межах 1%, а лідерами як і раніше виступають акції енергетичних компаній.
Так, акції ФСК "ЄЕС" виросли на 7,1%, "Мосенерго" (РТС: MSNG) - на 2,1%, "Русгідро" (РТС: HYDR) - на 9,9%, ТГК-10 (РТС: TGKJ) - на 4,8%, ОГК-2 (РТС: OGKB) - на 4,1%.
У США в четвер біржі не працювали у зв'язку зі святкуванням Дня подяки, Європейські фондові індекси виросли в середньому більш ніж на 2% на очікуваннях, що заходи уряду щодо підтримки економіки позитивно позначаться на корпоративних прибутках. Всі вісімнадцять основних фондових індексів країн Західної Європи за підсумками торгів 27 листопада виросли.
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону підвищуються в п'ятницю четвертий день підряд на очікуваннях урядових заходів, які виведуть світову економіку з рецесії і підвищать попит на сировинні матеріали та устаткування важкого машинобудування. Японський Nikkei 225 піднявся на 1,66%, гонконгський Hang Seng виріс на 1,9%.
Народний банк Китаю знизив у середу процентні ставки по кредитах і депозитах і норми обов'язкових банківських резервів. Ключова річна ставка кредитування скорочена до 5,58% з 6,66%. Ставка по депозитах зменшена до 2,52% з 3,6%. Євросоюз планує витратити 200 млрд євро на стимулювання економіки.
У свою чергу нафта 28 листопада вранці дешевшає на побоюваннях падаючого попиту на паливо. Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на січень вранці у п'ятницю знизилася на $1,07 щодо рівня закриття торгів 26 листопада і становить $53,37 за барель.
Аналітики вважають, що ОПЕК може впливати на ринок тільки з боку пропозиції, скорочуючи або збільшуючи видобуток. Тим часом витрата палива падає і, згідно із прогнозами, буде знижуватися далі. ОПЕК проведе 29 листопада зустріч в Каїрі для обговорення ситуації на ринку. Експерти очікують, що на зустрічі буде ухвалено рішення про зниження обсягів нафтовидобутку. Наприкінці жовтня країни ОПЕК домовилися скоротити виробництво на 1,5 млн барелів на добу з 1 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас