Fitch знизило рейтинг ІСД до рівня "B" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг ІСД до рівня "B"

497
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) металургійної компанії Корпорація Індустріальний Союз Донбасу (ІСД) з рівня "B+" до "B", зберігши "Негативний" прогноз з рейтингу. Також Fitch підтвердило короткостроковий РДЕ компанії на рівні "B".
Пониження довгострокового РДЕ відображає прогнози Fitch про скорочення виручки і EBITDAR компанії на 50%, через зниження обсягів виробництва і цін, до рівня в 910-950 млн дол. в 2009 р. зважаючи на поточний глобальний економічний спад і потенційну волатильність попиту і цін на металургійну продукцію. У результаті компанія матиме обмежений запас міцності стосовно ковенант за своїми банківськими кредитами (чистий борг/EBITDA<2,6х) порівняно з показниками левереджа на кінець 2009 р. згідно прогнозам Fitch (чистий борг/EBITDA на рівні 2,3x-2,5x), йдеться в повідомленні агентства.
Fitch вважає, що ІСД істотно торкнеться економічний спад, оскільки компанія є експортно-орієнтованою (більше 70% реалізації в 2007 р.) і, як наслідок, має обмежені можливості впливати на ціни. Крім того, 35% продукції компанії припадає на товарну сталь (наприклад, сляби і заготовки), яка зазнала різкого падіння цін. Fitch також відзначає істотні очікувані погашення кредитних ліній у ІСД в 2009 р., що становлять 0,4 млрд дол. Також слід зазначити, що, зважаючи на поточну ситуацію на кредитних ринках, агентство стурбоване тим, що банки, що надають компанії валютні кошти (головним чином, дочірні структури зарубіжних банків, які самі у все більшому ступеню стикаються з обмеженістю коштів), можуть обмежити або не рефінансувати кредитні лінії компанії, що може піддати Корпорацію ІСД короткостроковим ризикам ліквідності і рефінансування.
Позитивні рейтингові чинники включають виробництво Корпорацією ІСД продукції вищого переділу (гарячекатаних рулонів і листового прокату) на підприємствах компанії в Східній Європі, низькозатратну виробничу базу і гнучкість в плані зниження значних капіталовкладень і скорочення персоналу з метою збереження грошових коштів. Fitch відзначає, що Корпорація ІСД, ймовірно, збереже стабільну маржу EBITDA в 20% за рахунок істотного скорочення витрат, пов'язаного з недавнім різким пониженням вартості сировинних чинників виробництва в сталеливарній промисловості.
"Негативний" прогноз відображає думку Fitch про те, що український металургійний і гірничодобувний сектор, як очікується, відновлюватиметься повільніше, ніж глобальна металургійна і гірничодобувна галузь. Високий рівень заборгованості компанії і жорсткі рівні ковенантів при складній борговій і банківській кон'юнктурі також враховуються в "Негативному" прогнозі.
На кінець 3 кварталу 2008 р. Корпорація ІСД мала загальний борг у розмірі 3,3 млрд дол., термін погашення по 0,5 млрд дол. з яких наступає в найближчі 12 місяців. Очікується, що відношення загального боргу до EBITDA компанії в 2008 р. складе 1,95x.
Нагадаємо, 5 листопада ц.р. міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service помістило корпоративний рейтинг B1 корпорації "Індустріальний союз Донбасу" до списку на можливе пониження. Як повідомлялося, можливе пониження рейтингу пов'язане зі зниженням попиту і пониженням цін на товари із сталі, вироблені в СНД, а також з обмеженими можливостями українських компаній отримувати кошти з банків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас