Ведмеді повертаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ведмеді повертаються

Фондовий ринок
416
Продовження плутанини на валютному ринку України та зростання спредів з українських облігацій сигналізують, що ведмежий ринок знову набирає сили, і це може сьогодні негативно позначитися на динаміці індексу ПФТС, вважає фінансовий аналітик компанії "Альфа Капітал Україна" Денис Шаврук.
У цілому на поточному тижні на вітчизняному фондовому ринку експерти прогнозують продовження низької активності торгів. "Вплив світових ринків навряд чи буде позитивним, - вважає секторний аналітик "Тект Ессет Менеджмент" Ірина Васильєва. - Так, на американському фондовому ринку очікується вихід декількох макроекономічних індикаторів, прогнози за якими невтішні".
Зростанню ринку не буде сприяти і той факт, що демократичні лідери в Конгресі США заблокували розгляд законопроекту про надання фінансової допомоги американській автоіндустрії та перенесли його на грудень 2008 р.
Напередодні за підсумками торгів індекс ПФТС підвищився на 2,02% - до позначки 272,9 індексного пункту. "У понеділок український фондовий ринок перебував під впливом позитива зі світових фондових майданчиків, де спостерігалося зростання котирувань акцій на тлі чергового плану порятунку від уряду США, цього разу - для Citigroup", - відзначає Ірина Васильєва. Влада США в неділю вирішила гарантувати приблизно $300 млрд. проблемних активів, що перебувають на балансі банку. А Мінфін США також інвестує ще $20 млрд. у капітал Citigroup - у рамках схваленої в жовтні Конгресом Troubled Asset Relief Program.
Торговельна сесія на ПФТС у понеділок проходила з низьким обсягом торгів і ліквідністю - було укладено 80 угод на суму 11,8 млн. грн. При цьому, за словами Дениса Шаврука, продовжували дорожчати акції Єнакіївського метзаводу та "Азовсталі", підвищений попит спостерігався і по акціях "Західенерго", "Центренерго", Алчевського меткомбінату та "Мотор Січ".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас