"Київський метрополітен" вважає організаційно неможливим зниження тарифів на проїзд в 2 рази до 1 гривня/поїздка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київський метрополітен" вважає організаційно неможливим зниження тарифів на проїзд в 2 рази до 1 гривня/поїздка

1283
Комунальне підприємство "Київський метрополітен" вважає організаційно неможливим зниження тарифів на проїзд у метро в 2 рази до 1 гривні за поїздку. Про це розповів начальник підприємства Петро Мірошников.
"(При можливому зниженні) виникає ціла низка проблем, які роблять питання зниження тарифів не тільки небажаним, але й просто неможливим", - сказав Мірошников.
Він пояснив, що у випадку зниження вартості жетона з 2 до 1 гривні автоматично повинна підвищитися вартість разової поїздки в річному проїзному з 0,5 до 1 гривні, що в цілому зруйнує всю систему вартості проїзних.
Також зниження тарифу поставить у несправедливе становище тих пасажирів, які вже купили за 365 гривень річні проїзні із закладеним тарифом 0,5 гривні/поїздка, оскільки підприємство буде змушено обмежити термін дії річних проїзних півріччям або просити пасажирів доплатити ще 365 гривень.
"Уявляєте, який хаос це внесе в наші відносини з пасажирами?", - ремствує Мірошников.
Крім того, при зниженні тарифу підприємству доведеться компенсувати різницю тим пасажирам, хто платив 2 гривні/поїздка, а схеми компенсації, як і можливості в пасажира довести, що він платив і їздив за таким тарифом, не існує.
Якщо ж знижувати тільки разовий тариф, а в довгострокових проїзних залишати його 0,5 гривні/поїздка, то середній тариф складе 0,65-0,7 гривні/поїздка.
У такому випадку, за словами Мірошникова, підприємство опиниться практично в тій же ситуації, що була до підвищення.
Як повідомляло агентство, "Київський метрополітен" вважає можливе зниження тарифів на проїзд у метро таким, що загрожує роботі підприємства.
"Київський метрополітен" вважає, що Кабінет Міністрів не має повноважень доручати Київміськадміністрації знизити тарифи на проїзд у громадському транспорті столиці.
17 листопада перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов заявив, що робоча група при Кабміні прийшла до висновку, що обґрунтованими є тарифи на проїзд 0,8-1 гривня/поїздка.
У зв'язку із цим Турчинов доручив Київміськадміністрації привести тарифи відповідно до висновків групи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас