ОПЕК може прийняти рішення про чергове скорочення видобутку 29 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК може прийняти рішення про чергове скорочення видобутку 29 листопада

Енергетика
241
ОПЕК може ухвалити рішення щодо скорочення видобутку на засіданні на цьому тижні країн-учасниць організації в Каїрі, заявив голова державної нафтової компанії Лівії National Oil Corp. (NOC) Шокрі Ганем.
"Зараз рано говорити про те, наскільки значним буде скорочення, - наводить його слова агентство Bloomberg. - Я не хотів би кидатися цифрами до початку консультацій з моїми колегами - ми хочемо прийти до консенсусу".
Міністр нафтової галузі Венесуели Рафаель Рамірез у неділю заявив про те, що ослаблення попиту привело до надлишку постачань нафти, що становить 1 млн барелів на добу (б/д), який необхідно ліквідувати до кінця року.
За словами Ганема, під час конференції в Каїрі, запланованої на 29 листопада, члени ОПЕК планують обговорити, чи відповідають реальні обсяги видобутку рішенню про їхнє скорочення, прийнятому раніше.
"Поки в нас не буде даних про обсяги виробництва, але, принаймні, ми зможемо обговорити це один з одним. Це не означає, що ми не зможемо прийняти якесь рішення", - заявив Ганем.
Основною метою ОПЕК є стабілізація ринку, відзначив він.
"Ми стурбовані рухом ціни нафти, нам необхідно зрозуміти, чи обумовлено це відтоком ліквідності з ринку або надлишком нафти на ринку", - говорить Ганем.
Слідом за майбутнім засіданням, черговий саміт ОПЕК відбудеться в Алжирі 17 грудня. Попереднє рішення про скорочення видобутку країнами ОПЕК на 1,5 млн б/д не змогло запобігти падінню вартості нафти нижче рівня $50 за барель.
На частку ОПЕК припадає 40% світового ринку нафти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас