Банки не продають золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки не продають золото

Банківські метали
7331
Українцям стало важко купити не тільки валюту, але й золото. На дефіцит дорогоцінного металу в злитках вплинув високий попит серед населення (яке намагається вкласти гроші в дорогоцінний метал), а також зростання ціни на золото. За добу грам золота подорожчав у середньому на 5,5%.
"Сьогодні" спробувала купити злитки в таких банках, як "Хрещатик", "Райффайзен банк Аваль", "ПІБ", "Фінанси та кредит", "Ощадбанк". У центральних відділеннях банків Києва золота практично не було, злитки ще можна було придбати на околицях столиці. Але ціна за однограмовий злиток "кусалася" - від 195 грн. в "Ощаді" до 250 грн. в "Приваті".
У банках неофіційно зізнаються, що "крамничку" із продажу золота намагаються прикрити, тому що це зараз один із найнадійніших способів вкладення коштів. "Банки не хочуть продавати і те золото, що є в активах, і те золото, що здає їм населення, залишаючи його для себе. Аналогічна ситуація з іноземною валютою. Таким чином, банки намагаються зберегти свої активи, а можливо навіть їх примножити", - розповіло "Сьогодні" джерело в одному з банків.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас