За два місяці золотовалютні резерви Росії знизились на 100 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За два місяці золотовалютні резерви Росії знизились на 100 млрд. дол.

Банківські метали
1145
Російські золотовалютні резерви зменшилися за останні два місяці майже на $100 млрд., у тому числі за рахунок продажу валюти Банком Росії на $57,5 млрд.
Про це повідомив голова ЦБ Сергій Ігнатьєв у Держдумі. "За вересень-жовтень золотовалютні резерви знизилися на $97,6 млрд.", - сказав він. На останню звітну дату - 7 листопада 2008 року - золотовалютні резерви країни знизилися до $475,4 млрд. з $484,6 млрд. на 31 жовтня. Усього з початку серпня резерви Росії, які як і раніше залишаються третіми за розміром у світі, скоротилися майже на $123 млрд.
За словами Ігнатьєва, однією із причин зниження резервів став продаж центробанком іноземної валюти на валютному ринку з метою підтримки курсу рубля. На це пішло в цілому $57,5 млрд..
Крім того, відбулася переоцінка валютних резервів у результаті зміцнення долара до євро та фунта стерлінгів, "у результаті якої зниження ЗВР, виражених у доларах, склало $30,1 млрд", сказав голова ЦБ. "Третій фактор - це розміщення коштів резервів на депозитах у ВЭБ і в інших банках з метою надання банкам фінансової підтримки, що знизило резерви на $14 млрд.... Четвертий фактор - одержання Банком Росії інвестдоходу від розміщення ЗВР у розмірі $3 млрд". Ігнатьєв додав, що були й інші фактори, які привели до зниження резервів, але не став їх уточнювати.
Ігнатьєв також повідомив валютну структуру резервів на 1 листопада 2008 року: 45% становить долар, близько 44% - євро, 10% - фунт стерлінгів і трохи більше відсотка припадає на японську ієну. "Для всіх портфелів, крім японської ієни (на 1 листопада), ми маємо зниження прибутковості, це пов'язано зі зміною процентних ставок у США і Великобританії та зі зміною Банком Росії структури розміщення резервів на користь більш надійних інструментів", - сказав Ігнатьєв.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас