Російський ринок акцій до вечора розвернувся вгору і вийшов "у плюс" завдяки підтримці ВЭБа і статистиці зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський ринок акцій до вечора розвернувся вгору і вийшов "у плюс" завдяки підтримці ВЭБа і статистиці зі США

Фондовий ринок
306
Російський ринок акцій, що скотився вдень у четвер в область річних мінімумів слідом за світовими фондовими майданчиками і нафтою, до вечора розвернувся вгору, чому сприяли покупки з боку державного Внешэкономбанка і гарна статистика щодо інфляції в США, що підвищила ймовірність подальшого зниження ставки Федеральною резервною системою.
До 17:55 МСК індекс РТС перевищив 600 пунктів і склав 605,87 пункту (+0,05% до рівня понеділка, мінімум дня - 570,67 пункту), індекс ММВБ виріс до 564,42 пункту (+0,63%), більшість фішок подорожчала на 0,5-9,6%.
Ситуація на фондових майданчиках покращилася по усім світі після публікації в США непоганих корпоративних звітностей, даних щодо інфляції в США та інвестицій нерезидентів в американські активи, які виявилися кращими від очікувань.
Так, індекс цін виробників PPI упав у жовтні на рекордну величину з 1947 року - на 2,8% при прогнозах скорочення на 1,9%. У річному вираженні інфляція в жовтні сповільнилася до 5,2% проти очікуваних 6,2% (у вересні підвищення становило 8,7%).
Компанії Home Depot і Hewlett-Packard опублікували у вівторок непогані фінзвіти за третій фінансовий квартал, що послабили побоювання щодо зниження корпоративних прибутків на тлі рецесії в США.
Фаворитами вівторка на російському ринку стали акції "Сургутнафтогазу" (РТС: SNGS), що злетіли в РТС на 9,1%, на ФБ ММВБ - на 9,6%.
Підтримку акціям надали новини від Citi, що підвищив прогнозну вартість паперів компанії з $0,42 до $0,75 за штуку, а також рекомендацію з "продавати" до "купувати". Аналітики Citi скорегували модель оцінки "Сургутнафтогазу" після публікації сильних фінансових результатів компанії за третій квартал 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас