Експерт: Привабливість переробки нафти в Україні росте — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Привабливість переробки нафти в Україні росте

Енергетика
408
Привабливість переробки нафти в Україні росте у зв'язку зі зниженням цін на сировину і збільшенням ризиків для імпортерів нафтопродуктів. Таку думку висловив виконавчий директор консалтингової компанії UPECO Сергій Куюн.
"Загальна фінансово-економічна ситуація, як не парадоксально, дає сигнал галузі для збільшення виробництва", - сказав експерт.
За словами С.Куюна, "дуже сильно зросли ризики при закупівлі палива за кордоном у зв'язку із тривалістю поставок". "При імпорті потрібно купити валюту, з якою сьогодні проблеми, та й з курсом питання не вирішене. Все це знижує премію при імпорті і викликає підвищений попит на продукцію українських НПЗ, які торгують за гривню і можуть більш оперативно забезпечити поставку", - додав фахівець.
На думку С.Куюна, основний потенціал для зростання зосереджений на Лисичанському НПЗ. "Кременчуцький НПЗ не вирішив проблему постачання сировиною. Крім української нафти для нього залишаються тільки морські поставки, які також піддані ризикам", - відзначив С.Куюн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас