Єхануров: Міноборони буде відстоювати попередній бюджетний запит на 2009 рік, незважаючи на фінансову кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єхануров: Міноборони буде відстоювати попередній бюджетний запит на 2009 рік, незважаючи на фінансову кризу

Казна та Політика
139
Міністерство оборони України буде відстоювати попередній бюджетний запит на 2009 рік, незважаючи на фінансову кризу. Про це заявив міністр оборони України Юрій Єхануров сьогодні на прес-конференції. Він пояснив, що у зв'язку з переглядом урядового проекту державного бюджету на 2009 рік Міноборони буде важко відстояти раніше заплановані бюджетні запити.
За словами Ю.Єханурова, зараз військове відомство буде проводити в уряді відповідну роботу, особливо з Міністерством фінансів, щоб забезпечити необхідні на наступний рік кошти для потреб Збройних сил України.
"На жаль, але у зв'язку з фінансовою кризою, у наступному році ми очікуємо бюджет у розмірі менше 2,5 млрд. доларів, що не дасть можливості перейти на професійну армію і здійснити серйозні замовлення в оборонно-промисловому комплексі. Це проблема, і ми будемо її вирішувати", - підсумував Ю.Єхануров. Як повідомлялося, 7 листопада Президент України Віктор Ющенко закликав уряд відкликати проект державного бюджету на 2009 рік з Верховної Ради і почати підготовку іншого проекту бюджету.
12 листопада прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що уряд відкликає з парламенту проект держбюджету на 2009 рік. Відповідно до цього проекту бюджету, на потреби Міноборони було заплановано виділити 17,4 млрд. грн. Разом з тим, запит військового відомства, що підтримала РНБО, становить 32,4 млрд. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас