Дж. Буш залишить Б. Обамі 350 млрд дол. з антикризового фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дж. Буш залишить Б. Обамі 350 млрд дол. з антикризового фонду

Казна та Політика
272
Адміністрація президента США Джорджа Буша, за неофіційними даними, планує залишити в розпорядження майбутньому голові Білого дому Бараку Обамі половину з антикризового фонду у розмірі 700 млрд дол., призначеного для стабілізації фінансового сектора країни.
Як повідомили джерела в конгресі США, голова казначейства Генрі Полсон повідомив конгресменам, що має намір залишити недоторканими як мінімум 350 млрд дол. антикризових коштів до 20 січня 2009 р., коли почне працювати нова адміністрація. Обамі треба буде вирішити, як використовувати кошти, що залишаються, передають Associated Press.
На початку жовтня ц.р. конгрес США схвалив виділення 700 млрд дол. у рамках федеральної програми допомоги американським банкам. За початковим задумом Полсона, ці кошти планувалися направити на викуп проблемних боргових активів, однак згодом було вирішено купувати на них частки в компаніях, що гостро потребують нового капіталу.
Американські законодавці виділили уряду початкову суму 350 млрд дол., у цей час уряд США займається розподілом цієї суми.
Так, 29 жовтня ц.р. міністерство фінансів США направило перші 115 млрд дол. на придбання акцій 8 провідних банків країни: Bank of America, Bank of New York, Citigroup, Goldman Sachs та ін. Ще 10 млрд дол. адресовані Merrill Lynch & Co. і будуть перераховані після злиття компанії з Bank of America.
Крім того, сьогодні стало відомо, що Мінфін витратив ще 33,56 млрд дол. на покупку акцій фінансових компаній: були придбані привілейовані акції і варранти 21 банку. Найбільше капітальних уливань припало на частку банку з Міннеаполіса U.S.Bancorp - майже 6,6 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас