Сьогодні АМК розгляне підвищення в Києві комунальних тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні АМК розгляне підвищення в Києві комунальних тарифів

Казна та Політика
516
Питання правомірності та економічної обґрунтованості багаторазового підвищення Київською міською державною адміністрацією комунальних тарифів для юридичних осіб буде розглянуто в Антимонопольному комітеті України на спеціальному засіданні 18 листопада.
Як повідомила прес-служба АМК, таке рішення прийняв виконуючий обов'язки голови Комітету Олександр Мельниченко за результатами відповідних публічних слухань.
Зокрема, мова йде про визначення обґрунтованості розпоряджень КМДА №1487, 1488, 1489, згідно з якими з 1 грудня 2008 року передбачається збільшення тарифів на теплову енергію, постачання холодної води і водовідведення в 3-10 разів.
Адже, як з'ясував АМК, жодне з розпоряджень не містить оприлюдненої інформації щодо структури тарифів. Відсутні дані і про склад і рівень витрат, включених у розрахунок тарифів. Більше того, КМДА попередньо не обговорила із громадою запропоноване підвищення вартості комунальних послуг та його наслідки для громадян, не роз'яснила споживачам, на яких підставах розраховувалися нові тарифи, хоча все це передбачено Законом України "Про житлово-комунальні послуги", говориться в повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас