Вступив у силу закон про зміни податкового законодавства в Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вступив у силу закон про зміни податкового законодавства в Білорусії

Казна та Політика
674
Зміни в низку законів з питань оподатковування Білорусії набули чинності, повідомили агентству "Інтерфакс-Захід" у Мінфіні.
Закон зареєстрований у Національному реєстрі правових актів після підписання главою держави. Раніше документ був прийнятий палатою представників і радою республіки Національних зборів.
Відповідно до закону, з початку 2009 року вводиться єдина ставка прибуткового податку фізосіб у розмірі 12%, причому як за основним місцем роботи, так і з додаткового заробітку. У цей час у Білорусії застосовується прогресивна шкала прибуткового податку з наростаючим підсумком за ставкою від 9% до 36%.
У корпоративному секторі з 1 січня 2008 року ставка збору в республіканський фонд підтримки сільгоспвиробників знижується з 2% до 1% від виторгу. Також уводяться єдині ставки місцевого податку із продажів товарів у роздрібній торгівлі і місцевого податку на послуги в розмірі 5%. Виключається з об'єкта оподаткування на нерухомість активна частина основних виробничих фондів (верстати, обладнання), поширюється цей податок тільки на об'єкти нерухомого майна (будинки та споруди).
Передбачене також скорочення відрахувань у Фонд соцзахисту населення з 35% до 34%.
У результаті зміни податкового законодавства зниження податкового навантаження в 2009 році складе 1,3% ВВП, або 2 трлн білоруських рублів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас