Ющенко підписав указ про додаткові заходи з подолання фінкризи в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко підписав указ про додаткові заходи з подолання фінкризи в Україні

Казна та Політика
9925
Президент України Віктор Ющенко підписав указ №1046/2008 "Про додаткові заходи з подолання фінансової кризи в Україні". Відповідний указ, датований 17 листопада, опублікований на сайті глави держави.
Відповідно до указу, Кабінет міністрів повинен направити в 2009 р. у Стабілізаційний фонд щонайменше 50 млрд грн, у тому числі в І кв. 2009 р. - 10 млрд грн., і затвердити в місячний термін порядки використання коштів. Також уряду доручено визначити перелік об'єктів державної власності, які можуть бути приватизовані в 2009 р.
У документі відзначено, що уряд повинен впровадити на період до стабілізації фінансово-економічної ситуації в Україні мораторій на підвищення цін на товари та послуги суб'єктів природних монополій і розглянути можливість їх зниження для виробників, що споживають такі товари та послуги.
Також Кабміну доручено внести у двотижневий термін на розгляд ВР законопроекти: про Державний бюджет України на 2009 рік (доопрацьований); про вдосконалювання механізмів державної підтримки агропромислового комплексу; про внесення змін у закон України "Про концесії" про посилення державних гарантій прав концесіонерів; про державно-приватне партнерство.
Указ набуває чинності з дня його опублікування.
Напередодні голова Секретаріату президента Віктор Балога заявив, що завдання української влади в 2008 р. - стабілізація економічної ситуації, а думати про нову коаліцію або дострокові парламентські вибори можна буде після цього.
За його словами, все залежить від тих політичних сил, які зараз представлені в парламенті. "Всі політичні сили мають право думати про те, чи є можливість формувати більшість... Указ припинений про вибори, м'яч закинутий на поле Верховної Ради... Президент сказав - його насамперед цікавить стабілізація економічної ситуації", - сказав Балога.
Нагадаємо, 6 листопада 2008 р. Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) схвалила виділення кредиту Україні в розмірі 16,4 млрд дол. за програмою standby терміном на 24 місяці. Як відзначалося в матеріалах МВФ, кредит надається для надання "українській владі допомоги у відновленні фінансової та економічної стабільності". 10 листопада ц.р. на рахунок Нацбанку України надійшов перший транш кредиту в розмірі 4,6 млрд дол.
Також Світовий банк готує пакет фінансової допомоги Україні для подолання негативних наслідків фінансової кризи. Про обсяги коштів поки не повідомлялося.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас