Аграрії вважають нелогічним підвищення Кабміном орендної плати за сільгоспземлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрії вважають нелогічним підвищення Кабміном орендної плати за сільгоспземлі

Аграрний ринок
255
Агровиробники вважають нелогічним підвищення Кабінетом Міністрів орендної плати за сільськогосподарські землі в умовах фінансово-економічної кризи. Таку думку висловив голова правління ВАТ "Креатив Груп" Юрій Давидов, повідомляє прес-служба компанії.
"Рішення уряду вдвічі підвищити мінімальну орендну плату за сільськогосподарські землі прийняте в не зовсім удалий час", - вважає він. За словами Ю.Давидова, складні умови, у яких опинилися сільськогосподарські підприємства через фінансово-економічну кризу, вимагають від держави прийняття кроків, направлених на підтримку агрогосподарств, а не збільшення їхніх витрат. "Безумовно, підвищення розміру мінімальної орендної плати необхідно, але не в період, коли товаровиробники відчувають дефіцит фінансових ресурсів. До того ж підвищити орендну плату уряд вирішив без будь-яких консультацій із сільгоспвиробниками", - відзначив він.
При цьому Ю.Давидов підкреслив, що це рішення Кабміну торкнеться абсолютно всіх сільськогосподарських підприємств, оскільки через дію мораторію на купівлю-продаж сільгоспземель агрогосподарства працюють винятково на орендованих угіддях. За даними компанії, в Україні налічується близько 42 млн. га земель сільськогосподарського призначення, з яких майже 29 млн. га - це земельні ділянки (паї), розподілені між 6,9 млн. селян у результаті реформування колгоспів. За даними Державного комітету земельних ресурсів, зараз в оренді перебуває більше 70% земельних паїв.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України розпорядженням №1423 від 12 листопада 2008 року підвищив розмір мінімальної орендної плати за землі сільськогосподарського призначення з 2 до 3%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас