У Росії змінили порядок призупинення торгів на біржах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії змінили порядок призупинення торгів на біржах

Фондовий ринок
328
Федеральна служба з фінансових ринків з 2009 року вводить новий порядок припинення торгів на російських фондових біржах. Тепер ринки будуть припиняти роботу при зміні не технічного, а основного індексу.
З нового року торги будуть припинятися на годину при зміні в будь-який бік основного індексу РТС або ММВБ на 15%, а до кінця дня - при зміні на 25%. Якщо зазначена величина зміни досягнута вже після 16:00, то сесія припинятися не буде. Зараз торги припиняють при падінні технічного індексу на 5 відсотків або зростанні на 10%, а до кінця наступного торговельного дня або до особливого приписання ФСФР - при падінні техіндексу на 10 або росту на 15%.
Правила також змінилися і щодо торгів окремими паперами. Зупинка торгів ними на годину або до кінця дня буде тепер проводитися лише при зміні на 20 і 30 відсотків відповідно.
Що стосується термінового ринку або ринку РЕПО, то там припинення угод взагалі не буде. Поточні параметри погоджені з Банком Росії і повинні набути чинності з 1 січня 2009 року.
В 2008 році торги на біржах ММВБ і РТС неодноразово переривалися через занадто різке зростання або падіння індексів, що було пов'язано зі стрибками котирувань через кредитну кризу у світі.
Раніше ФСФР уже змінювала правила зупинки торгів. Так, наприкінці вересня роботу бірж почали припиняти у випадку падіння технічного індексу більш ніж на 10%. Раніше торги зупинялися при 12-процентному обвалі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас