Європейські автовиробники розраховують на держдопомогу у розмірі 40 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські автовиробники розраховують на держдопомогу у розмірі 40 млрд євро

Казна та Політика
337
Проблеми, що ростуть, європейських автомобільних компаній змушують регуляторів у Європі слідувати прикладу американських колег та обговорити можливі заходи допомоги автопрому, пише газета Financial Times.
Спочатку ідея про виділення допомоги цій галузі була зустрінута холодно, але тепер автовиробники практично впевнені у виділенні кредитів на 40 млрд євро за підтримки Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).
Докладна інформація про цю програму може з'явиться вже на початку цього тижня. Очікується, що члени Європейської комісії внесуть низку пропозицій, які допоможуть найбільш проблемним галузям європейської економіки пережити рецесію.
Виробники автомобілів також розраховують на короткострокові заходи, наприклад, заохочення водіїв, що здають старі автомобілі при покупці нових. Ці дії повинні стимулювати продажі автомобілів у Європі, що скоротилися в жовтні на 15,5% .
Федеральний уряд Німеччини обговорить на цьому тижні можливу допомогу компанії Opel і більш широкі заходи щодо сприяння автомобільній галузі в цілому. Два тижні тому німецький кабінет міністрів ініціював припинення оподатковування нових економічних та екологічних автомобілів на термін від 6 місяців до 2 років. Найближчим часом проект буде розглянутий німецьким парламентом.
Ці податкові пільги є одним із заходів щодо стимулювання німецької економіки загальним обсягом 12 млрд євро, причому автомобілебудівна галузь стала єдиною, якій виділена цільова допомога. Німецькі економісти критикують це рішення уряду, називаючи його "галузевою, а не економічною політикою".
У Великобританії, що є другим за розмірами європейським ринком автомобілів після Німеччини, автовиробники закликають прем'єр-міністра Гордона Брауна відкласти підвищення мит на автомобілі, оголошене кілька місяців тому.
Президент Франції Ніколя Саркозі заявив про виділення 400 млн євро державних коштів на дослідження та дослідно-конструкторські розробки екологічних автомобілів.
Європейському автопрому на відміну від 3 провідних автомобільних компаній США поки не загрожує негайний крах, однак їм доводиться звільняти співробітників і припиняти виробництво в умовах найгіршої кон'юнктури з 90-х років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас