Експерт: Українська економіка увійшла в рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Українська економіка увійшла в рецесію

Казна та Політика
2660
У четвертому кварталі ц.р. українська економіка ввійшла в рецесію, вважає начальник відділу стратегії ринку акцій компанії ASTRUM Інвестиційний Менеджмент Олег Неплях.
"На тлі падіння основних експортних галузей падіння внутрішнього попиту дозволяє стверджувати, що в четвертому кварталі 2008 р. економіка України ввійшла в рецесію", - відзначає він.
Експерт нагадав, що падіння ВВП у жовтні ц.р. до жовтня 2007 р. склало 2,1%. Серед секторів економіки, які продемонстрували зниження активності - будівництво, де падіння прискорилося з 10,3% у січні-вересні до 12,7% у січні-жовтні. У торгівлі темпи зростання доданої вартості скорочуються п'ятий місяць підряд - з 15,8% за підсумками січня-травня до 6,3% за січень-жовтень. Різке скорочення зростання торгівлі показує, що внутрішній попит швидко відреагував на очікуване падіння реальних доходів в 2008-2009 р.
На думку Непляха, на тлі відсутності позитивних новин із зовнішніх ринків внутрішній негатив, що накопичується, здатний створити тиск на український фондовий ринок.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас