Індія намагається запобігти кризі ліквідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія намагається запобігти кризі ліквідності

Казна та Політика
475
Центробанк Індії у вихідні почав термінові заходи щодо запобігання наростаючої кризи ліквідності, що зачіпає торговельне фінансування країни і за оцінками складає $43,7 млрд., повідомляє 16 листопада Financial Times.
Блокований торговельний кредит загрожує зупинкою виробничим секторам економіки, особливо малому і середньому бізнесу, що не має можливості вдатися до великих балансів.
Аналітики Citi назвали індійський торговельний кредит особливо проблемною сферою. Резервний банк Індії (Reserve Bank of India - RBI) стурбований також короткостроковим зовнішнім боргом корпоративного сектора країни, що досягає $82 млрд.
У ніч на 16 листопада Центробанк більш ніж у два рази збільшив фонди, які він готовий надати банкам для рефінансування експортних кредитів під сприятливі відсотки, до 220 млрд. рупій ($4,5 млрд.). Він також збільшив термін повернення експортних кредитів для експортерів із шести до дев'яти місяців.
У неділю Азіатський банк розвитку ( АБР ) закликав банки Азії розморозити кредитування клієнтів, відзначивши, що фінансові інститути неадекватно відреагували на вплив глобальної фінансової кризи на регіон.
"Ситуація погана. Вона погіршиться. Але немає ніяких підстав улаштовувати поминки, - заявив керуючий директор АБР Раджат Наг (Rajat Nag) на індійському засіданні Світового економічного форуму. - У важкі часи дуже спокусливо піти і замкнутися. Але саме це робити не можна".
Нові кроки індійського Центробанку продовжують низку заходів, включаючи зниження дисконтних ставок, направлених на пом'якшення кризи ліквідності в країні на тлі глобальної кризи, що охоплює одну з економік світу, що найбільш швидко зростають.
Індійські компанії підкреслюють, що небажання комерційних банків давати кредити душить ліквідність на всіх рівнях системи, від споживчого до торговельного кредиту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас