Тріше: ЄЦБ відновить довіру до економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: ЄЦБ відновить довіру до економіки

Казна та Політика
330
Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше заявив, що важливі дії банку допоможуть відновити довіру до економіки Європи, що ввійшла в стан рецесії, повідомляє Інтерфакс.
"З огляду на число заходів, які були значними за ступенем важливості, упевненість виросте знову", - заявив він в інтерв'ю агентству Bloomberg.
Він описав ситуацію в економіці як період "стагнації з негативними числами". Ж.-К.Тріше вже вказував на можливість подальшого скорочення процентних ставок у грудні після двох зменшень цього року.
У п'ятницю минулого тижня Статистичне управління Євросоюзу опублікувало дані, за якими ВВП єврозони в 3 кв 2008 р знизився на 0.2%, як й у попередньому кварталі.
Таким чином, європейська економіка ввійшла в період рецесії вперше за 15 років. Ця новина "не стала сюрпризом", сказав Ж.-К.Тріше. "Ми сказали, що реальна економіка була уражена турбулентністю", - додав він.
Відновлення довіри - "процес, у якому ми спробуємо допомогти самі собі; упевненість у ціновій стабільності, упевненість домовласників, що їхня купівельна спроможність буде захищена, упевненість економічних агентів у цілому", сказав голова ЄЦБ. "Упевненість - це основне слово, девіз у даний період", - відзначив Ж.-К.Тріше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас